Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/abbs-vd-avgar/

Ekonomi

ABB:s vd avgår

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan. Foto: Ennio Leanza/AP

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande i samband med presentationen av resultatet för det första kvartalet i år.

Rätta artikel

Nuvarande styrelseordförande Peter Voser tar tillfälligt över som vd.

”Efter 14 års helhjärtat engagemang för alla våra anställda och kunder överlämnar jag till Peter ett slimmat ABB som håller rätt kurs och ökar i fart” skriver schweizaren Ulrich Spiesshofer, som suttit som vd sedan 2013, i pressmeddelandet.

I vinstmåttet EBITA uppgick koncernens rörelsevinst under första kvartalet till 766 miljoner dollar, vilket kan jämföras med rörelsevinsten på 752 miljoner dollar under samma period föregående år.

I pressmeddelandet skriver företaget att man redan börjat leta efter en ny vd.

Ämnen i den här artikeln:

ABB
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt