Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-15 08:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/afrikas-sista-dinosaurie-bokar-hel-vaning-pa-lyxhotell-manader-i-strack/

EKONOMI

Afrikas sista ”dinosaurie” bokar hel våning på lyxhotell månader i sträck

Paul Biya lägger sin röst i presidentvalet i Kamerun den 7 oktober. I bakgrunden (i gul dräkt) ses hans hustru Chantal. I vissa delar av landet gick bara 5 procent av de röstberättigade till valurnorna.
Paul Biya lägger sin röst i presidentvalet i Kamerun den 7 oktober. I bakgrunden (i gul dräkt) ses hans hustru Chantal. I vissa delar av landet gick bara 5 procent av de röstberättigade till valurnorna. Foto: Sunday Alamba / AP

När en förtrupp anländer med mängder av bagage vet personalen på ett lyxhotell i Geneve att Kameruns åldrade despot Paul Biya med hustru och entourage är på ingång. Då bereds plats i minst 20 rum på 16:e våningen. Det kan bli en månadslång vistelse med miljontals dollar i intäkter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in