Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ahlens-ber-om-ursakt-blir-ingen-rea/

EKONOMI

Åhléns ber om ursäkt – blir ingen rea

Efter kritiken mot Åhléns backar varuhuset och kommer inte att anordna brandrea. Varuhuset kommer att vara stängt till i morgon.

TT Text

Åhléns City ber nu om ursäkt för sina planer på att rea ut rökskadade varor efter fredagens terrorattentat. ”Vi vill be våra kunder om ursäkt för ett dåligt beslut”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs mer: Kritik mot Åhléns rea två dagar efter dådet

Varuhuset meddelade på lördagen att man avsåg att öppna igen i dag, söndag, och att man då skulle rea ut ”rökskadade produkter”. Kritiken blev omedelbar, stark och omfattande på sociala medier.

”Vi är djupt olyckliga för både beslutet och mejlet”, står det i pressmeddelandet. ”Det har aldrig handlat om att tjäna pengar på den oerhört tragiska händelse som drabbat Stockholm, det är inget vi varken står för eller något våra medarbetare skulle acceptera att vi satte i främsta rummet i den här svåra situationen.”

Åhléns hörn i korsningen Drottninggatan och Mäster Samuelsgatan var där den misstänkte 39-åringen körde in sin stulna lastbil efter sin dödliga framfart på gågatan. En utlöst brand i förarhytten spred kraftig rök in i varuhuset.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt