Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 07:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ahlens-ber-om-ursakt-blir-ingen-rea/

Ekonomi

Åhléns ber om ursäkt – blir ingen rea

Bild: Alexander Mahmoud

Efter kritiken mot Åhléns backar varuhuset och kommer inte att anordna brandrea. Varuhuset kommer att vara stängt till i morgon.

TT Text

Åhléns City ber nu om ursäkt för sina planer på att rea ut rökskadade varor efter fredagens terrorattentat. ”Vi vill be våra kunder om ursäkt för ett dåligt beslut”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs mer: Kritik mot Åhléns rea två dagar efter dådet

Varuhuset meddelade på lördagen att man avsåg att öppna igen i dag, söndag, och att man då skulle rea ut ”rökskadade produkter”. Kritiken blev omedelbar, stark och omfattande på sociala medier.

”Vi är djupt olyckliga för både beslutet och mejlet”, står det i pressmeddelandet. ”Det har aldrig handlat om att tjäna pengar på den oerhört tragiska händelse som drabbat Stockholm, det är inget vi varken står för eller något våra medarbetare skulle acceptera att vi satte i främsta rummet i den här svåra situationen.”

Åhléns hörn i korsningen Drottninggatan och Mäster Samuelsgatan var där den misstänkte 39-åringen körde in sin stulna lastbil efter sin dödliga framfart på gågatan. En utlöst brand i förarhytten spred kraftig rök in i varuhuset.