Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-14 14:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/aimo-lagger-ned-uthyrning-av-elsparkcyklar/

Ekonomi

Aimo lägger ned uthyrning av elsparkcyklar

Företaget Aimo slutar hyra ut elsparkcyklar.
Företaget Aimo slutar hyra ut elsparkcyklar. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Företaget Aimo solutions upphör med sin uthyrning av elsparkcyklar 31 juli. Det skriver företaget i ett kundbrev.

”Vi vill tacka alla trogna skoterkunder för den här tiden och hoppas ni fortsätter använda Aimos 300 elbilar”, skriver de i mejlet.

Företaget meddelade för ett år sedan att de skulle lansera en scootertjänst på försök, men satsningen verkar inte ha gått som önskat. Konkurrensen mellan uthyrarna är stor. Den största aktören är Voi, som finns i flera länder runt om i Europa och som enligt egen uppgift har drygt fyra miljoner användare per dag.

Aimo finansieras av det japanska investmentbolaget Sumitomo Corporation. Aimo AB omsatte drygt 7,7 miljoner 2018.

DN har sökt Aimo för en kommentar.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt