Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Aktieaffärer uppges ha fällt Michael Wolf

Foto: ROBERT HENRIKSSON

Swedbanks anmälan mot den förre vd:n Michael Wolf ska gälla aktieaffärer i bolaget Oniva Online Group, enligt källor till Dagens Industri. Michael Wolf bekräftar för DI att han köpte aktier i bolaget under 2013, men nekar till att han ska ha haft insiderinformation.

Fredagens information om att Swedbank polisanmält sin sparkade vd Michael Wolf för misstänkt insiderbrott följs nu upp med ny information. Enligt Dagens Industris källor gäller anmälan aktieaffärer i börsbolaget Oniva Online Group 2013. Det är ett företag med verksamhet inom webbhotell och internetmarknadsföring.

Michael Wolfs advokat Leif Gustafson bekräftar att dessa köp ska ha ägt rum.

– Han säger att han har köpt aktier i bolaget 2013 och 2014. Han har aldrig själv sålt några aktier i bolaget. Däremot har det inom ramen för en diskretionär förvaltning sålts på senare tid, säger Leif Gustafson till Dagens industri.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.