Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Aktivitetsarmbandet årets julklapp 2014

Aktivitetsarmbandet blir årets julklapp, enligt Handelns utredningsinstitut (HUI). Accessoaren mäter bland annat puls och kan också användas som stegräknare.

– Vi har tagit fasta på två trender. Dels den ihållande hälsotrenden där allt fler konsumenter blir medvetna om sambandet mellan hälsa och aktivitet, dels uppkopplingstrenden där vi gärna delar med oss av vår vardag, säger Carin Blom, konsult på HUI.

HUI utgår från tre kriterier när årets julklapp ska utses. Den ska vara ny eller aktuell, säljas i stort antal exemplar och representera tiden vi lever i. Man talar inte om vilka konkurrenter aktivitetsarmbandet hade.

– Årets produkt stämmer verkligen in på kriterierna. Vi har märkt ett enormt försäljningsintresse och i förhållande till trenderna jag nämnde representerar den verkligen 2014, säger Carin Blom.

Som HUI påpekar är aktivitetsarmandet inte nytt, men försäljningen har rakat i höjden under året. Med den på sig kan olika aspekter av ens fysiska aktivitet – puls, steg, sömn med mera – registreras och sedan överföras till program på mobilen eller dator varifrån man kan välja att dela med sig av uppgifterna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.