Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/alfa-laval-okar-vinsten-som-vantat/

Ekonomi

Alfa Laval ökar vinsten som väntat

Alfa Laval har släppt sin kvartalsrapport.
Alfa Laval har släppt sin kvartalsrapport. Foto: Johan Nilsson/TT

Industrikoncernen Alfa Laval redovisar en vinst före skatt på 1.860 miljoner kronor för fjärde kvartalet, jämfört med vinsten på 1.470 miljoner kronor motsvarande period året före.

TT Text

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1,85 miljarder kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen steg med tolv procent till 12.964 miljoner kronor, medan orderingången minskade med sex procent till 11.153 miljoner kronor, rensat för valutaeffekter.

Styrelsen föreslår en höjd utdelning till aktieägarna till 5:50 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 5:00 kronor per aktie.

Rättat: I en tidigare version av texten beskrevs orderingångens förändring felaktigt.

Läs mer: Industrijättarna stänger varuhus och butiker i Kina

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt