Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Allras grundare släpps ur häktet

Allras huvudkontor på Sveavägen.
Allras huvudkontor på Sveavägen. Other: Jonas Ekströmer/TT

Alexander Ernstberger, grundare och storägare i pensionsbolaget Allra, har släppts ur häktet, skriver Dagens industri.

Under torsdagseftermiddagen släpptes Alexander Ernstberger ut från häktet. Han häktades i mitten av oktober och är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

– Han är släppt, säger försvarsadvokaten Slobodan Jovicic till tidningen.

Läs mer: Försvunna Allra-miljoner jagas utomlands

Ekobrottsmyndigheten bekräftar för DN att Alexander Ernstberger släppts ur häktet.

– Han utgör inte någon risk för utredningen genom att han är på fri fot och kan förstöra bevis, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör på Ekobrottsmyndigheten.

– Men han är fortsatt misstänkt. 

Läs mer: Allras uppgång och fall – så gick det till

Det var i mars i år som Pensionsmyndigheten polisanmälde Allra och en förundersökning inleddes. Flera personer på Allra är misstänkta för grov trolöshet mot huvudman för att ha gjort affärer för egen vinning med pensionsspararnas pengar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.