Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Allras vd begärs häktad

Alexander Ernstberger, huvudägaren och grundaren till pensionsbolaget Allra, begärs häktad, skriver Expressen.

Alexanders Ernstberger är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, skriver Expressen. Straffet kan bli upp till sex års fängelse vid en fällande dom.

– Jag bedömer att han på sannolika skäl är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, och att det finns en risk att han flyr och påverkar utredningen, säger kammaråklagare Thomas Hertz till TT.

Advokaten Slobodan Jovicic är Alexander Ernstbergers försvarare och säger till Expressen att han är förvånad över åklagarens begäran.

– Jag är mycket förvånad över att åklagaren har begärt min klient häktad. Han förnekar kategoriskt brott. Min klient säger att misstankarna är felaktiga. Han har svarat på alla frågor han fått på ett mycket bra sätt, säger han till tidningen.

Läs mer: Två anhållna i Allra-härvan

På tisdagen anhölls två andra personer och sedan tidigare sitter en person häktad rörande Allra-härvan, där pensionsbolaget misstänks ha svindlat svenska pensionssparare på hundratals miljoner kronor.

Läs mer: Bodström godkände extrautdelning

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.