Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 23:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/allt-fler-kvinnor-vill-kunna-frysa-in-sina-agg/

EKONOMI

Allt fler kvinnor vill kunna frysa in sina ägg

Vissa vill frysa ned ägg för att vänta in en partner, andra för att satsa på karriären. I USA är det vanligt att äggfrysning används som ett sätt att attrahera talanger.
Illustration: Helena Shutrick

Fertilitetsindustrin växer och allt fler kvinnor fryser in sina ägg för att vänta in en partner eller satsa på karriären.

I USA betalar företagen äggfrysningarna, och i Sverige har nedfrysningen blivit en löneförmån.

Men vem tjänar på den växande trenden?

– Kvinnor ska inte behöva ändra på sina kroppar för att anpassa sig till arbetslivet. Jag tycker diskussionen skaver litegrann, säger Lena Abrahamsson, professor i arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.