Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Allvarligare hot mot brevbärare

Ökat hot mot brevbärare. Arkivbild.
Ökat hot mot brevbärare. Arkivbild. Other: Janerik Henriksson/TT

Postnords brevbärare och chaufförer möts av allt grövre hot och våld i sitt arbete, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Företaget planerar att sätta in fler säkerhetsåtgärder, bland annat säkerhetsutbildning, personlarm och utdelning på andra tider.

– Tidigare var brevbäraren fredad. Det är inte brevbäraren i dag. Det är inte heller våra chaufförer. Utvecklingen på den här delen är allt annat än bra, säger Alexis Larsson, säkerhets- och reklamationschef på Postnord, till Ekot.

Antalet händelser, som till exempel kan vara hotmejl eller att en brevbärare knuffas, har inte ökat, men de blir allvarligare, enligt företaget.

– Det som tidigare var en blick eller ett ord med ett hot, är nu att man står i vägen, puttar vår personal eller sätter sig på våra fordon, säger Alexis Larsson.

I Göteborg blev till exempel en lastbil nyligen kapad och föraren hotades med ett pistolliknande föremål. En brevbärare har också blivit misshandlad och rånad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.