Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 07:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/amazon-fordubblade-vinsten/

Ekonomi

Amazon fördubblade vinsten

Foto: Mark Lennihan/AP

Amazon ökade sin försäljning under årets första kvartal. E-handelsjättens omsättning steg 17 procent och landade på 59,7 miljarder dollar, motsvarande 569,6 miljarder kronor.

Rätta artikel

Företagets vinst uppgick till på 3,6 miljarder dollar, en fördubbling jämfört med samma kvartal förra året. Det är mer än vad analytikerna hade räknat med, rapporterar Reuters. Aktien steg knappt en procent i efterhandeln på New York-börsen enligt AFP.

Amazon är världens största onlineföretag, och det är bland annat en stigande efterfrågan på bolagets molntjänster som ligger bakom den ökade omsättningen.

Ämnen i den här artikeln:

Amazon
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt