Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 02:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/amazon-ska-nyanstalla-100-000-personer/

Ekonomi

Amazon ska nyanställa 100.000 personer

Ett av Amazons lager i USA.
Ett av Amazons lager i USA. Foto: Dylan Stewart/TT

Ökad näthandel till följd av pandemin då allt fler handlar vid datorn i stället för i fysiska butiker får världens största näthandelsbolag Amazon att expandera ännu mer.

TT Text

Amazon planerar nu att rekrytera ytterligare totalt 100.000 personer i USA och Kanada, i den fjärde rekryteringsrundan bolaget aviserar i år.

Det handlar både om heltids- och deltidanställningar, bland annat i 100 nyöppnade lagerbyggnader som öppnas under september.

Vid halvårsskiftet hade Amazon totalt 876.800 anställda, exklusive anställda på tidsbegränsade kontrakt.

Tidigare under året har Amazon aviserat nyrekryteringar av drygt 200.000 personer.

Amazon bekräftade i augusti att bolaget påbörjat lanseringen av en svensk sajt och ska öppna en lagerbyggnad i Eskilstuna.

Läs mer:

Clas Ohlson nobbar Amazon på hemmaplan

Facklig oro inför Amazons etablering

Ämnen i artikeln

Amazon
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt