Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/amazon-slar-forvantningar-med-rage-i-rapport/

Ekonomi

Amazon slår förväntningar med råge i rapport

Foto: ANGELA WEISS

Det amerikanska e-handels- och molntjänstföretaget Amazon slog analytikernas förväntningar med råge i sin rapport för det andra kvartalet.

TT Text

Omsättningen ökade det andra kvartalet till 88,9 miljarder dollar. Enligt Refinitiv låg förväntningarna inför rapportsläppet på 81,56 miljarder dollar.

Kvartalsvinsten fördubblades till 5,2 miljarder dollar jämfort med samma tidsperiod förra året.

Amazon, som leds av världens rikaste man Jeff Bezos, har uppenbart varit ett av de bolag som gynnats av att människor stannat hemma under coronapandemin och handla sina varor via internet.

E-handelsjättens aktie steg cirka fem procent i efterhandeln på Wall Street efter att rapporten presenterats

Ämnen i artikeln

Amazon
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt