Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 16:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/amazon-vaxer-100000-nya-jobb/

EKONOMI

Amazon växer – 100.000 nya jobb

Efter en månad säger sig Amazon ha uppfyllt löftet om att skapa jobb åt ytterligare 100.000 människor i USA för att möta den ökade e-handeln i coronakrisens spår.

E-handelsjätten avgav löftet för en månad sedan – och säger sig nu vara på väg att anställa 75 000 till.

TT Text

”Vi är stolta att tillkännage att vårt initiala löfte om 100.000 jobb har uppfyllts och dessa nya anställda jobbar i anläggningar över hela USA och hjälper till med att serva kunder”, skriver Amazon i ett uttalande.

”Vi fortsätter att se ökad efterfrågan när våra arbetslag stödjer sina lokalsamhällen, och kommer att fortsätta att anställa, skapa ytterligare 75 000 jobb”, fortsätter det.

Om det uppfylls skulle nära en miljon personer jobba åt Amazon. I början av året hade företaget nära 800 000 hel- och deltidsanställda, förutom kontraktsanställda för leveranser.

Samtidigt har flera protester genomförts mot Amazonanställdas arbetsmiljö och -villkor.

Arbetslösheten skenar i USA på grund av krisen, liksom i andra länder. Men inom vissa branscher innebär krisen expansion. Varuhusjätten Walmart lovade i mars att anställa 150.000 personer medan distributionsföretaget Instacart klargjorde att 300.000 kontraktsanställda eftersöks.

Ämnen i artikeln

Amazon
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt