Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 15:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/amazon-vaxer-100000-nya-jobb/

Ekonomi

Amazon växer – 100.000 nya jobb

Efter en månad säger sig Amazon ha uppfyllt löftet om att skapa jobb åt ytterligare 100.000 människor i USA för att möta den ökade e-handeln i coronakrisens spår.

E-handelsjätten avgav löftet för en månad sedan – och säger sig nu vara på väg att anställa 75 000 till.

TT Text

”Vi är stolta att tillkännage att vårt initiala löfte om 100.000 jobb har uppfyllts och dessa nya anställda jobbar i anläggningar över hela USA och hjälper till med att serva kunder”, skriver Amazon i ett uttalande.

”Vi fortsätter att se ökad efterfrågan när våra arbetslag stödjer sina lokalsamhällen, och kommer att fortsätta att anställa, skapa ytterligare 75 000 jobb”, fortsätter det.

Om det uppfylls skulle nära en miljon personer jobba åt Amazon. I början av året hade företaget nära 800 000 hel- och deltidsanställda, förutom kontraktsanställda för leveranser.

Samtidigt har flera protester genomförts mot Amazonanställdas arbetsmiljö och -villkor.

Arbetslösheten skenar i USA på grund av krisen, liksom i andra länder. Men inom vissa branscher innebär krisen expansion. Varuhusjätten Walmart lovade i mars att anställa 150.000 personer medan distributionsföretaget Instacart klargjorde att 300.000 kontraktsanställda eftersöks.