Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 01:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/andelen-kvinnor-minskar-i-borsbolagens-styrelser/

Ekonomi

Andelen kvinnor minskar i börsbolagens styrelser

Bild 1 av 2
Foto: Erik Mårtensson/TT
Bild 2 av 2
Foto: Jonas Backlund

För första gången på sju år minskar andelen kvinnor i börsbolagens styrelser. Men generellt sett går trenden åt ett mer jämställt näringsliv, även om det går långsamt. 

– Det gnetar på, säger Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden. 

Sedan 2003 har Andra AP-fonden mätt andelen kvinnor i de svenska börsbolagens ledningsgrupper och styrelser. Mätningen visar att ju högre upp i hierarkin i organisationen, desto färre kvinnor. Nästan hälften av alla som examineras på utbildningarna för civilekonomer, civilingenjörer och jurister är kvinnor, bland de anställda är drygt var tredje kvinna, inom koncernledningen knappt var fjärde och på vd-posterna är bara var tionde kvinna – det efter en fördubbling på tre år. 

– Jag har svårt att se att kompetensen inte finns där. Det handlar nog om vilka möjligheter man får och vilka möjligheter man tar. Det kan också ha att göra med att män rekryteras på potential och kvinnor på vad som redan åstadkommits, säger Eva Halvarsson.

För 20 år sedan såg hon ett mönster där män tog för sig mer medan kvinnor förväntade sig att få frågan. Det är en gammal sanning, säger hon. 

– Jag upplever inte att det är så i dag. Däremot kan det handla om självförtroende och hur det kommer till uttryck. Personen som rekryterar eller befordrar har ett stort ansvar. Det är viktigt att skrapa lite på ytan och jämföra kompetenser om en kvinna kanske presenterar sig på ett mer återhållet sätt än en manlig kandidat, säger Eva Halvarsson. 

Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden.
Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden. Foto: Tommy Svensson.

Den senaste mätningen som publiceras i dagarna visar att andelen kvinnor i ledningen fortsätter öka (från 24 till 24,3 procent) medan styrelserna fått färre kvinnor det senaste året (från 34 till 33,7 procent). Det är första minskningen på sju år. 

– Vi har följt frågan noga och det är ett hack i kurvan, säger Eva Halvarsson. 

Samtidigt har mycket hänt de senaste 18 åren. Andelen kvinnor i börsbolagens styrelser har ökat från 6,1 procent till 33,7 procent sedan 2002. Under samma period har andelen kvinnor i ledningsgruppen ökat från 11,1 procent till 24,3 procent. 

– Utvecklingen har tickat på uppåt sedan vi började mäta. Det gnetar på. Vad som är viktigt är att vi inte tappar fokus och tror att vi är klara, säger Eva Halvarsson.

Bland börsbolagens styrelseordförande återfinns 8,4 procent kvinnor. Mätningen visar en positiv korrelation mellan valberedningar med kvinnor och styrelser med hög andel kvinnor. Därtill har bolag som saknar valberedning färre kvinnor i styrelsen än övriga bolag. 

Eva Halvarsson säger att hon inte ser någon skillnad i hur män och kvinnor prioriterar karriär och familjeliv. 

– Sverige är ett föredöme och jämfört med kolleger i andra länder har vi kommit långt. Tyvärr avspeglas det inte i den andra dimensionen, säger hon. 

Hon lyfter frågan om möjligheten att göra karriär och bli chef efter att småbarnsåren passerat. 

– Om någon väljer att ta en paus och komma tillbaka vid 45 ska det inte vara för sent. Personen ska jobba i 20 år till. Viktiga befordringar behöver inte komma vid 25, säger Eva Halvarsson. 

När och om börsbolagen kommer bli helt jämställda kvarstår att se. Eva Halvarsson anser att det beror på kultur och värderingar och är upp till arbetsplatserna. 

– Det finns förutsättningar. Inom statliga bolag är det mer eller mindre jämställt för både bland ledamöter och bland ordföranden, så det går, säger hon. 

– Det är också viktigt för privata bolag att sätta upp mål, det ska finnas en morot. I många fall rekryteras en ledning som ser ut som en själv. Det är mer krävande att rekrytera en vd med annorlunda profil men det ger ofta mer tillbaka. 

Hur covid-19 kommer påverka jämställdheten inom näringslivet vill Eva Halvarsson inte spekulera i. 

– Hittills har vi inte sett det perspektivet, men många som har lyfts fram som hjältar under pandemin är kvinnor, säger hon. 

 

Läs mer: Susanna Gideonsson redo att leda LO: Vi måste göra en omstart 

Läs mer: Clas Ohlsons vd: Pandemin lyfte näthandeln till nya nivåer 

Ämnen i artikeln

AP-fonderna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt