Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Anders Borg får nytt uppdrag hos teknikbolag

Anders Borg är IP Softs nya rådgivare. Arkivbild.
Anders Borg är IP Softs nya rådgivare. Arkivbild. Other: Alexander Mahmoud

Sveriges tidigare finansminister Anders Borg har fått ett nytt uppdrag. I en intervju med Dagens Industri berättar han om livet och framtiden efter den skandalomsusade sommarfesten i fjol.

Det var under en fest på Husarö i somras som Anders Borg fick, vad han kallar själv, ”blackout” och förolämpade gäster på sommarfesten. Han polisanmäldes för bland annat sexuellt ofredande och olaga hot och valde i samma veva att lämna flera uppdrag.

Läs mer: Förundersökning mot Borg har lagts ner 

Bland annat var han rådgivare åt storbanken Citigroup, expert hos Världsekonomiskt forum och vice ordförande i Kinnevik och lämnade samtliga uppdrag.

Läs mer: Anders Borg söker ny tjänst 

Sedan dess har han bland annat ansökt om en doktarandtjänst i nationalekonomi vid Stockholms universitet och varit sparsam med intervjuer.

Men i en intervju med Dagens Industri berättar han att han fått ett nytt uppdrag – som rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft.

– Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet. Jag har ju hållit på med ekonomisk politik, banker, fintech, telekommunikation och e-handel i ett globalt perspektiv, säger han till tidningen.

Läs mer: Borg ber om ursäkt för olämpligt beteende – ska söka hjälp 

Han har kvar sina uppdrag i banken Asian Infrastructure Investment Bank och rederiet Stena Internationals styrelse. Men vilka övriga uppdrag han har vill han inte berätta.

– Men jag har kvar mina aktier i Kinnevik, där ligger huvuddelen av mina aktieplaceringar, säger Anders Borg till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.