Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 12:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/annu-en-mork-coronadag-pa-wall-street/

Ekonomi

Ännu en mörk coronadag på Wall Street – lugnt i Stockholm

Foto: AFP

Börsveckan i USA avslutades i moll efter en ny handelsdag fylld av mestadels deprimerande nyheter om coronavirusets effekter på samhället.

TT Text

Delstaterna New York och Kalifornien, med en befolkning på sammanlagt runt 60 miljoner, meddelade att alla som inte har samhällsnödvändiga arbeten ska hålla sig hemma, ännu en indikation på allvaret i situationen. Samtidigt väntar investerarna ivrigt på besked om nya stimulanser från statsmakterna, det finns ett förslag i senaten om ett stödpaket om totalt cirka 10 000 miljarder kronor.

rlorare fanns att hitta i de flesta branscher. Bland it- och teknikföretagen tappade både Apple och Microsoft, 6,4 respektive 3,8 procent.

Teleoperatören AT&T backade 9,0 procent sedan bolaget skrivit ner sin årsprognos.

Men det fanns också ljuspunkter. Lite förvånande steg kryssningsbolaget Carnivals aktie med hela 20,1 procent. Aktien har tidigare rasat kraftigt efter coronautbrottet. Även flera av de stora flygbolagen steg, mest United Airlines vars aktie gick upp 15,1 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 4,6 procent, Nasdaqs kompositindex backade 3,8 procent och S&P 500 föll 4,4 procent.

För hela veckan tappade Dow Jones 17,3 procent, Nasdaq gick ned 12,6 procent och S&P 500 föll 15,0 procent. Det är det sämsta resultatet under en börsvecka sedan 2008.