Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 12:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/annu-inget-besked-for-nojesparker/

Ekonomi

Ännu inget besked för nöjesparker

Skara Sommarland.
Skara Sommarland. Foto: Skara Sommarland

Skara sommarland har fortfarande inte fått något besked från regeringen huruvida de tillåts öppna vattenparken eller inte – och snart har tiden runnit ut.

– Får vi inte besked i dag kommer vi att bli tvungna att stänga ner parken för hela året, säger parkens vd Janne Nilsson.

TT Text

Regeringens förbud mot att fler än 50 personer samlades vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har ställt till problem för flera av Sveriges nöjesparker. Skara sommarland har vädjat om att få öppna med begränsat antal gäster, men har än så länge inte fått något besked.

– Vi förstår såklart att regeringen har mycket att göra. Man kanske inte kan förvänta sig att de ska bry sig om nöjesparker, men vi hade gärna sett att vi fått ett ja eller nej, säger Janne Nilsson.

Han berättar att parken behöver tre veckor på sig för att bli reda för besökare och får man inget besked i dag är det för sent.

– Vi behöver tid att utbilda personal, fylla och värma poolerna. När skolorna sedan öppnar i mitten på augusti försvinner nästan alla gäster. Så får vi inte ett ja i dag blir tiden vi kan ha öppet helt enkelt för kort. Får vi ett nej eller om svaret uteblir kommer jag tyvärr att se över permitteringsmöjligheter, säger Janne Nilsson.

Enligt företaget sysselsätter Skara Sommarland varje år runt 550 säsongsanställda ungdomar, har 300.000 gäster och omsätter drygt 110 miljoner kronor.

Skara sommarland ägs av Parks & Resorts, som också äger Kolmårdens djurpark och Gröna Lund. Kolmårdens djurpark har öppnat, men med restriktioner och färre besökare. Gröna Lund har däremot fått hålla stängt.

– Här har vi dock inte satt ett datum för när det är för sent eftersom vi i princip kan öppna närsomhelst, säger Annika Troselius, informationschef Parks & Resorts.

Läs mer: Nöjesparker kräver besked

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt