Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Anställda som tränar får mer semester

Foto: TT

De anställda på företaget Moelven Eurowand kan få en veckas extra semester om de motionerar. På företagets Göteborgskontor får de anställda dessutom motionera på arbetstid och tillgång till en personlig tränare.

Företaget Moelven Eurowand ger inte bara sina anställda ett friskvårdsbidrag. De erbjuder också upp till en veckas semester för den som är hurtig.

För varje tränad timme får de anställda cirka 10 minuters ledigt. För att kunna dra av tid måste de träna minst 45 minuter och som mest två timmar på en dag. Som mest får de anställda ta ut en veckas ledigt. De anställda behöver inte bevisa att de har tränat utan systemet bygger på förtroende.

– Vi tog fram den här förmånen för att motivera de anställda att röra på sig och det har slagit väl ut. Många använder det och vi tror att de anställda blir friskare och mår bättre om de tränar, säger Anna Ivarsson, personalchef på företagets huvudkontor i Örebro.
Hur mycket de anställda presterar under sin träning spelar ingen roll - var och en får träna efter sina egna förutsättningar och möjligheter.

På kontoret i Göteborg får de anställda dessutom motionera på arbetstid med hjälp av en personlig tränare.

– Det är jätteroligt och gör att man blir mer motiverad, säger Helene Björnfalk på Göteborgskontoret.

Moelven Eurowand är leverantör och tillverkare av systemväggar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.