Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 03:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/anvand-ratt-falla-mot-mossen-annars-kan-du-fallas-for-jaktbrott/

EKONOMI

Använd rätt fälla mot mössen – annars kan du fällas för jaktbrott

Fällan på bilden är godkänd av Naturvårdsverket och får därmed användas. Men många musfällor som säljs i handeln är inte godkända. Att använda dem innebär ett jaktbrott.
Foto: Vanni Jung Ståhle

Många musfällor som säljs i handeln är inte godkända och får därmed inte användas. Den som använder dem begår ett jaktbrott, vilket få konsumenter känner till.

– Det är oerhört dåligt, men tyvärr inte förvånande. Vi ser många exempel på lagstiftning som ser bra ut på papperet, men som saknar incitament för korrekt efterlevnad, säger Anna Harenius på organisationen Djurens rätt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.