Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 16:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/anvande-pappas-lagenhet-som-festlokal-hyresnamnden-river-kontraktet/

Ekonomi

Använde pappas lägenhet som festlokal – hyresnämnden river kontraktet

Foto: Janerik Henriksson/TT

En man i Göteborg har i flera års tid låtit sönerna använda hans trerummare i city. Grannar har lika länge klagat på högljudda sena fester, nedskräpning och cannabisdoft – nu har hyresnämnden rivit kontraktet, skriver Hem & Hyra.

Mannen, som är folkbokförd på den aktuella adressen, äger en villa i en av Göteborgs finaste delar, enligt Hem & Hyra. Hyresvärden hävdar dock att det är mannens söner som använt lägenheten, inte minst till störande partyverksamhet långt in på morgonen under flera års tid.

Tidningen berättar att en granne har varit tvungen att stanna hemma från jobbet på grund av sömnlöshet och ett grannpar flydde huset vid ett tillfälle för att de blivit rädda. Den gången hade polisen tagit en av sönerna till stationen. Cannabisdoft i huset, fimpar i trappen, ölburkar nedanför fönstret och kringflyttade blomkrukor hör till inslagen jämte de höga ljuden sent på natten

Alldeles före julhelgerna 2018 ska hyresvärden till slut ha skickat ett så kallat krav på rättelse av mannen på kontraktet, men likväl ordnade sönerna ännu en fest i januari mellan eftermiddagen och två på natten. Sedan dess har det varit tomt och tyst i bostaden. 

Hyresnämnden har hittills inte hörsammat värdens försök att säga upp kontraktet med mannen med hänvisning till att han inte bor där, men man tror på grannarnas vittnesmål om störningar.

Nämndens beslut att riva kontraktet är överklagat till hovrätten.

Läs mer: Var har du råd att bo? Testa och få svar direkt i DN:s Bostadsguiden