Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/apotekstjanst-krav-pengar-for-merkostnader/

Ekonomi

Apotekstjänst krav: Pengar för merkostnader

Foto: Pontus Lundahl/TT

Företaget Apotekstjänst vill ha ersättning för de merkostnader som problemen med materialbrist inom flera regioner inneburit för företaget, rapporterar tidningen Dagens Samhälle. 

TT Text

Företaget antog först att det var ett fel i ett it-system som orsakade felaktiga leveranser, men i sin egen analys av höstens problem hittades en annan förklaring. I själva verket var det felaktiga uppgifter från regionerna om lagerhållningen av sjukvårdsmaterial som ledde till felaktiga leveranser, hävdar företaget.

För att komma i kapp med leveranserna har företaget tvingats att ta in extra personal, en kostnad som man vill att regionerna ska stå för.

Behcet Barsom (KD), ordförande i den för regionerna gemensamma varuförsörjningsnämnden, håller inte med om företagets slutsatser om felaktiga lageruppgifter.

– Våra jurister tittar på det påståendet. Enligt dem så har vi inte begått några fel, utan Apotekstjänst har haft tillgång till den information som de skulle ha enligt avtal, säger han till Dagens Samhälle.

Amina Manzoor: Läkemedel och sjukvårdsmateriel är för viktiga varor för att chansa med

Läs mer: Apotekstjänst skyller vårdkaos på informationsbrist