Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 04:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/apple-krossade-forvantningarna/

Ekonomi

Apple överträffade förväntningarna

Foto: JOSH EDELSON

Apple överträffade analytikernas prognoser rejält i sin senaste kvartalsrapport.

TT Text

Omsättningen landade på 59,69 miljarder dollar det andra kvartalet jämfört med det förväntade 52,25 miljarder dollar.

Techjätten har visat en ökning i vinst i samtliga försäljningskategorier och ökningen har skett på alla håll i världen. Bland annat hamnade försäljningen av iPhone på 4 miljarder dollar mer än vad analytikerna förväntade sig.

Likt andra techjättar som visat på ett starkt resultat ser det ut som att Apple har tjänat på coronapandemin, där allt fler människor jobbar på distans och använder tekniska lösningar för att minska smittspridningen.

Samtidigt har den globala marknaden för smartphones stagnerat och Apple har lagt mer krut på andra delar av sin verksamhet, som sin App Store, där man tar ut 15 till 30 procent av försäljningen från företag som använder App Store.

Detta var något som bland annat synades i sömmarna under onsdagen när Apples vd Tim Cook tillsammans med sina kollegor från Amazon, Alphabet (Google) och Facebook, fick svara på frågor kring respektive företags dominerande ställning på marknaden.

I samband med kvartalsrapporten har Apple också tillkännagivit en split av aktier i företaget. Något som ska göra aktien tillgänglig till fler investerare. Alla aktieägare får därmed tre ytterligare aktier för varje aktie som de äger.

Ämnen i artikeln

Apple
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt