Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 06:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/apple-presenterar-iphone-13-med-battre-kamera/

EKONOMI

Apple presenterar Iphone 13 med bättre kamera

Iphone 13 presenterades.
Iphone 13 presenterades. Foto: Jae C. Hong/AP

Amerikanska teknikföretaget Apple har lanserat sin senaste version av telefonen Iphone, som går att förbeställa från och med fredag.

TT Text

På en webbsänd presentation visade Apple upp nya Iphone 13 som är utrustad med en snabbare processor och ljuskänsligare kamera än föregångaren Iphone 12.

Iphone 13 har även en ljusstarkare skärm än tidigare modeller, och skärmen anpassar uppdateringsfrekvensen efter behov för att spara batteri när användaren inte har behov av en hög frekvens, till exempel vid läsning av text. Batteriet har dessutom större kapacitet, och den dyraste versionen har dubbelt så stor lagringskapacitet som Iphone 12.

Apple presenterade därtill en uppdatering av läsplattan Ipad med bättre kamera, en fortsättning på den smarta klockan Apple Watch och den senaste versionen av operativsystemet Ios 15 som släpps den 20 september.

Apples aktie sjönk omkring en procent efter presentationen.

Ämnen i artikeln

Iphone
Apple
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt