Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Apple söker patent för böjd skärm

Skärm runt hela telefonen och inga knappar. Enligt en patentansökan från Apple kan det vara några av nyheterna i nästa Iphone.

Apple har fått kritik för att de senaste modellerna av företagets mobiltelefoner inte har bjudit på tillräckligt stora nyheter. Men snart kan en telefon som bär få likheter med sina föregångare vara under tillverkning.

Enligt de spekulationer som väckts efter att Apple lämnat in en ny patentansökan, kan någon av de kommande generationernas Iphone bland annat:

• Ha en välvd skärm som skruvar sig runt telefonen och kan visa bilder, film och annat på båda sidor.

• Sakna knappar och helt styras av pekskärmen. I stället för volymknappar justeras ljudstyrkan med en digital panel.

• Visa filmer och annat innehåll i 3D.

Även Samsung har planer på att tillverka telefoner med böjda skärmar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.