Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Apples nya emojis kan förvandlas till utomjordingar

Foto: Apple

Efter kritiken mot att majoriteten av Apples emojier föreställer vita personer släppte företaget i går 300 nya varianter. Bland annat erbjuds nu större etnisk mångfald och hudfärgsval på ansikten.

Men det gäller att se upp innan du skickar någon av de nya sms-symbolerna, annars kan det uppstå rejäla missförstånd.

Om mottagaren inte har den nya uppdateringen byts nämligen symbolerna ut mot andra. Skickas till exempel något av ansiktena med en ”ny hudfärg” ser mottagaren det som den ursprungliga vita versionen plus en utomjording.

Apple har även kritiserats för att det inte finns rödhåriga människor bland symbolerna, vilket fortfarande saknas efter den nya uppdateringen.

Apples nya uppdatering av operativsystemet innehåller nya emojier med en större etnisk mångfald.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.