Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Arbeta fyra dagar i veckan – få betalt för fem

Other: Janerik Henriksson/TT

Ett stort företag i Nya Zeeland ska införa fyradagarsvecka utan löneavdrag på försök. Enligt vd Andrew Barnes är syftet att skapa en arbetsplats som passar ”vår livsstil på 2000-talet”, skriver The Guardian. 

Försöket på företaget Perpetual Guardian ska pågå i sex veckor och omfattar ungefär 200 anställda på 16 olika kontor i Nya Zeeland. 

Företagets ägare Andrew Barnes säger till The Guardian att han hoppas de anställda ska bli mer fokuserade och effektiva under de fyra dagarna på jobbet när de får mer tid över till det allmänna livspusslet med familjeliv och hobbier. 

– Om man ska vara ärlig så har vissa av de aktiviteterna utförts på arbetstid. Ger man människor chansen att bli mer närvarande utanför kontoret – eftersom de har mer tid – presterar de bättre på jobbet, säger Barnes till tidningen.

Läs mer: Kortare arbetstid stoppade personalflykt från krisande akut 

Statistik från OECD visar att en anställd i Nya Zeeland i genomsnitt arbetar 1.752 timmar per år. Tysklands anställda arbetar minst med 1.363 timmar per år följt av Norge och Danmark, medan Mexikos anställda arbetar mest med 2.255 timmar per år. Sverige hamnar på plats tio med 1.621 årliga arbetstimmar. 

Att det finns fördelar med att gå ner i arbetstid har förts fram från olika håll, där man bland hänvisar till olika studier som visar att det kan gynna klimatet, leda till ökad jämställdhet och få positiva hälsoeffekter, skriver Guardian och tar upp Sverige som ett exempel. 

Här genomfördes ett projekt med sextimmars arbetstid på Svartedalens äldreboende i Göteborg under 18 månader  – vilket blev en världsnyhet. Totalt sjönk sjukfrånvaron med 10 procent och de anställda kände sig mer tillfredsställda med sitt jobb, visade utvärderingen. Samtidigt ökade kostnaden för arbetsgivaren med 20 procent. 

Sedan dess har flera arbetsplatser infört arbetstidsförkortning i Sverige. 

Läs mer: Här jobbar vårdpersonalen 80 procent – med full lön 

De anställda på Perpetual Guardian mottog nyordningen med stor förvåning. Kirsten Taylor, 39, säger att hon ”tappade hakan”. 

– Min första reaktion var ganska känslosam eftersom jag är ensamstående mamma till en pojke. Att veta att jag får behålla min lön och samtidigt får en extra dag med min son som är i förskoleåldern ... det är helt otroligt, säger hon till The Guardian.

En som kommer att följa försöket med stort intresse är professor Elizabeth George vid University of Auckland som forskar i icke-standardiserade arbetsmetoder. Om testet faller väl ut tror hon att det kan få fler företag att följa Perpetual Guardians exempel.

– Det här experimentet kommer att vara intressant för att se hur företag definierar framgång – är det att anställda är lyckligare, friskare men att arbetet är detsamma? säger Elizabeth George till tidningen. 

Om försöket visar sig vara effektivt kommer arbetstidsförkortning att permanentas på Perpetual Guardian från den 1 juli i år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.