Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Arbetsförmedlingens nya sajt sågas

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Arbetsförmedlingens nya sajt har kostat 120 miljoner kronor men enligt en läckt rapport är användarna ändå missnöjda med den, rapporterar nyhetssajten Breakit.

I november lanserade Arbetsförmedlingen en ny version av Platsbanken. Kostnaden för utvecklingsarbetet gick totalt på cirka 120 miljoner kronor.

Men i en intern rapport från Arbetsförmedlingen framkommer det att kundnöjdheten har halverats hos besökarna, rapporterar Breakit.

Kundnöjdheten låg ett halvår före lanseringen i november på 45 procent. Men enligt en ny granskning har kundnöjdheten sjunkit ner till 23 procent i februari 2017.

Enligt undersökningen anser en av fyra att de inte lyckats utföra det de velat göra på Platsbanken. Endast hälften har svarat att det är enkelt att hitta den information de söker efter på sajten.

Från början var planen att Arbetsförmedlingen skulle utveckla en helt ny webbplats men till slut blev det endast en ny version av Platsbanken och några övriga uppdateringar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.