Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/arbetslosheten-bland-unga-okar-snabbt/

Ekonomi

Arbetslösheten bland unga ökar snabbt

Foto: Thomas Karlsson

Arbetslösheten i Sverige uppgår nu till 8,9 procent, enligt de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen. Under den senaste veckan har 15.753 personer skrivit in sig som arbetssökande, 5.999 fler än under samma period förra året.

DN Text

Totalt är 462.526 personer i Sverige inskrivna som arbetslösa. Det meddelar Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande. 

Särskilt snabbt ökar arbetslösheten bland unga, 12,9 procent av de unga mellan 18 och 24 år är nu arbetslösa.

– Vår bedömning är att arbetslösheten bland unga kommer ligga på 13 procent i år och strax över 15 procent år 2021, säger Sandra Offesson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Under den senaste veckan varslades 3.648 personer i Sverige. Sedan coronakrisen började i mars har 86.493 personer i Sverige varslats om uppsägning.

Läs mer: Så gör du om arbetsplatsen går i konkurs

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt