Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/arbetsmarknadsministern-inga-pengar-for-att-korta-vantetiderna-ansvaret-hos-a-kassorna/

EKONOMI

Arbetsmarknadsministern: Inga pengar för att korta väntetiderna – ansvaret hos a-kassorna

”Det är ingen tvekan om att vi har en för krånglig a-kassa i dag och det måste jag och de andra politikerna ta ansvar för”, säger Eva Nordmark (S).
Foto: Fredrik Sandberg/TT


Ansökningarna till a-kassorna ökade lavinartat i fjol, och väntetiderna är i flera fall fem månader. Trots det planerar regeringen inga fler åtgärder eller tillskott för att lösa situationen.
– Vi har inga sådana planer nu. Jag utesluter inget framåt, men de här 100 miljonerna som vi har tillfört ser jag börja verka nu, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.