Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 23:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/arbetsmarknadsministern-inga-pengar-for-att-korta-vantetiderna-ansvaret-hos-a-kassorna/

Ekonomi

Arbetsmarknadsministern: Inga pengar för att korta väntetiderna – ansvaret hos a-kassorna

”Det är ingen tvekan om att vi har en för krånglig a-kassa i dag och det måste jag och de andra politikerna ta ansvar för”, säger Eva Nordmark (S).
”Det är ingen tvekan om att vi har en för krånglig a-kassa i dag och det måste jag och de andra politikerna ta ansvar för”, säger Eva Nordmark (S). Foto: Fredrik Sandberg/TT


Ansökningarna till a-kassorna ökade lavinartat i fjol, och väntetiderna är i flera fall fem månader. Trots det planerar regeringen inga fler åtgärder eller tillskott för att lösa situationen.
– Vi har inga sådana planer nu. Jag utesluter inget framåt, men de här 100 miljonerna som vi har tillfört ser jag börja verka nu, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in