Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/arets-bilmassa-i-schweiziska-geneve-stalls-in/

Ekonomi

Årets bilmässa i schweiziska Genève ställs in

Foto: Jacques Wallner

Årets bilmässa i schweiziska Genève ställs in på grund av den pågående coronavirussmittan. Det rapporterar Bloomberg News.

Direkt Text

Enligt organisatörerna skulle det vara alltför kostsamt att i stället hålla mässan senare i år. Mässans arrangörer uppger också att de inte kommer att kompensera utställarna för eventuella kostnader till följd av åtgärden, då inställandet räknas som force majeure.

Bilmässan i Genève ska enligt planerna återvända år 2021.

Under fredagen har det meddelats att Schweiz förbundsråd med direkt verkan förbjuder tillställningar med 1.000 personer eller fler på grund av corona-läget. Förbudet gäller åtminstone till och med den 15 mars och påverkar planerade karnevaler.

Schweiz förbundsråd har med direkt verkan förbjudit tillställningar med 1.000 personer eller fler på grund av corona-läget. Förbudet gäller åtminstone till och med den 15 mars och påverkar planerade karnevaler.

Det rapporterar flera internationella medier.

– Vi har nu 15 infekterade personer och över 100 människor i karantän”, säger landets hälsominister Alain Berset, enligt blick.ch.