Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 07:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/augmented-reality-nasta-stora-tekniksprang/

EKONOMI

Augmented reality – nästa stora tekniksprång?

Videon är 1 min 30 sek lång. Se hur soffan passar hemma innan du köpt den eller hur maten ser ut på tallriken innan du beställt.Både Iphone och Androidmobiler uppdateras nu för att bli bättre på att hantera AR, förstärkt verklighet, och antalet nya appar väntas öka explosionsartat.

Tänk att ställa ut objekt i verkligheten som man ser kristallklart – men som inte finns på riktigt. Ett monster på köksbordet, en soffa man inte har köpt än eller en informationstavla svävande ovanför en fotbollsspelares huvud.

Augmented reality kan bli nästa rejäla teknikskifte. Ett svenskt företag siktar på att förändra sportsändningar i grunden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.