Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 22:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/bank-of-england-avvaktar/

Ekonomi

Bank of England avvaktar

Bank of Englands chef Mark Carney. Arkivbild.
Bank of Englands chef Mark Carney. Arkivbild. Foto: Dylan Martinez

Den brittiska centralbanken Bank of England låter styrräntan ligga kvar på 0,5 procent. Banken utökar inte heller sina köp av värdepapper, något många ekonomer hade trott på förhand. Men banken öppnar i stället dörren för fler stimulansåtgärder vid augustimötet.

TT Text

Tidigare under dagen träffade Bank of Englands chef Mark Carney den nyutnämnde finansministern Philip Hammond.

Hammond har i intervjuer under dagen sagt att regeringen inte kommer att lägga fram en krisbudget som en följd av Brexit. Hans företrädare på posten, George Osborne, har tidigare sagt att en sådan åtgärd kan bli nödvändig, men enligt Hammond kommer höstbudgeten att presenteras som vanligt.

Han signalerar en mjukare hållning vad gäller ekonomin framöver.

– Självklart måste vi minska budgetunderskottet men hur, när och i vilken takt vi gör det ... är något vi nu måste tänka igenom mot bakgrund av de nya ekonomiska omständigheterna, säger han till BBC.

Europabörserna reagerade negativt på beskedet och dagens uppgång mattades.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt