Bättre än väntat av SKF - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Bättre än väntat av SKF

SKF slår förväntningarna med ett oväntat kraftigt vinstlyft för årets andra kvartal och utsikterna ser ljusa ut, enligt kullagerjättens prognos för tredje kvartalet.

”Vår rekordstart på 2018 fortsätter även under andra kvartalet”, skriver vd Alrik Danielson i en kommentar till vad han beskriver som SKF:s högsta rapporterade kvartalsresultat någonsin.

Kullagerjätten redovisar en vinst före skatt på 2.783 miljoner kronor för andra kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 2.057 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 2.555 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 22.620 miljoner kronor, jämfört med 20.229 miljoner kronor ett år tidigare.

”Vår rörelsemarginal fortsätter att förbättras och ligger nu på 12,9 procent. Vi hade också ett starkt kassaflöde på 2,2 miljarder”, skriver Danielson.

Rörelsemarginalen under andra kvartalet i fjol låg på 11,4 procent.

Utsikterna ser också ljusa ut, enligt bolagets prognos för tredje kvartalet.

”Efterfrågan på SKF:s produkter och tjänster förväntas bli högre för koncernen, men också för industri och fordon. Efterfrågan förväntas bli avsevärt högre i Asien, högre i Europa och Nordamerika och något lägre i Latinamerika”, skriver bolaget i rapporten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.