Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/battre-an-vantat-for-google-1/

Ekonomi

Bättre än väntat för Google

Foto: Jeff Chiu/AP

Googles moderbolag Alphabet överträffade analytikernas prognoser för fjärde kvartalet i fjol. Både omsättning och vinst var större än väntat.

Rätta artikel

IT-jättens omsättning steg 21,5 procent till 39,3 miljarder dollar, motsvarande 357,9 miljarder kronor. Analytikerna hade i genomsnitt räknat med en omsättning på 38,9 miljarder dollar.

Vinsten uppgick till 8,9 miljarder dollar under kvartalet som avslutades den 31 december 2018. Det kan jämföras med motsvarade siffror året dessförinnan: Alphabet rapporterade då en förlust på 3,0 miljarder dollar, sedan bolaget gjort en rekordstor skatteinbetalning.

Ämnen i den här artikeln:

Google
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt