Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 16:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/battre-drag-i-tjanstesektorn/

Ekonomi

Bättre drag i tjänstesektorn

Inköpschefsindex för tjänstesektorn steg i juli till 52,3, från 49,8 månaden innan. Index ligger därmed åter över 50-strecket, skiljelinjen mellan tillväxt och tillbakagång.

TT Text

"Det är en positiv siffra men under ytan finns det flera tecken på en fortsatt trög tjänstekonjunktur inte minst orderingången som fortsätter att vara utanför tillväxtzonen", säger Jörgen Kennemar på Swedbank, enligt ett pressmeddelande.

Inköpschefsindex tas fram av Swedbank och branschorganisationen Silf och bygger på intervjuer med över 200 inköpschefer i den privata tjänstesektorn.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt