Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 06:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/befolkningsokning-i-malardalen-staller-krav-pa-tagnatet/

EKONOMI

Befolkningsökning i Mälardalen ställer krav på tågnätet

Mälartåg drog ned på sina avgångar med 20 procent. Det beror främst på lokförarbrist, men har i takt med att MTR examinerat nya blivit något bättre. Under våren har de successivt ökat antalet avgångar.
Foto: Henrik Isaksson/TT

Ungefär hälften av Sveriges befolkning bor i dag i Stockholm-Mälarregionen – och befolkningen väntas öka med runt 800 000 invånare fram till 2050. Mängden människor ställer höga krav på infrastrukturen, inte minst för pendlarnas skull.

Jens Sjöström (S), ordförande i Mälardalsrådet, säger att det viktigaste för regionen är att redan fattade infrastrukturbeslut genomförs:

– Lagt kort ligger. Utlovade satsningar måste bli av.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.