Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/benjamin-dousa-blir-ny-vd-for-timbro/

Ekonomi

Benjamin Dousa blir ny vd för Timbro

Benjamin Dousa har tillkännagivit att han lämnar sin post som ordförande för Moderata ungdomsförbundet och blir nu ny vd för Timbro.
Benjamin Dousa har tillkännagivit att han lämnar sin post som ordförande för Moderata ungdomsförbundet och blir nu ny vd för Timbro. Foto: Alexander Mahmoud

Moderata ungdomsförbundets, Mufs, avgående ordförande Benjamin Dousa blir ny vd för Timbro. Det framgår av ett pressmeddelande från den marknadsliberala tankesmedjan.

– Jag ser mycket fram emot att kunna fortsätta mitt samhällsengagemang och att verka för att stiftelsens verksamheter ska utvecklas framöver i denna helt nya tid som vi befinner oss i, säger Dousa i ett uttalande.

Benjamin Dousa tillkännagav nyligen att han efter fyra år lämnar uppdraget som ordförande för Muf. 

Han har en examen från Handelshögskolan i Stockholm och har även en bakgrund som makroanalytiker på SEB.

Dousa tillträder sin tjänst i november. Nuvarande vd:n Karin Svanborg-Sjövall lämnar uppdraget den 30 juni. Under tiden däremellan kommer Timbros chefsekonom Jacob Lundberg att vara tillförordnad vd.