Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Bermudez-Svankvist behåller lönen

Angeles Bermudez-Svankvist tvingas sluta som Arbetsförmedlingens generaldirektör. Men hon får behålla sin lön i ett år till. Bermudez-Svankvist lön på 142.400 kronor i månaden är näst högst bland alla generaldirektörer.

De flesta generaldirektörer anställs för en tidsbegränsad period. Den första perioden är ofta på sex år, vilket även gäller för Bermudez-Svankvist. Angeles Bermudez-Svankvist har suttit i fem år och kommer därför behålla sin lön på 142.400 kronor i månaden i ett år till skriver Dagens Industri.

Som DN tidigare skrivit om så har Bermudez-Svankvist varit den näst högst betalde generaldirektören. Endast Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson har en högre lön med 147.000 kronor i månaden. När Bermudez-Svankvist fick frågan av DN om vad hon tyckte om att ligga tvåa på lönelistan berättade hon att hon var besviken.

– Jag tycker själv att jag skulle ha den högsta lönen med tanke på hur komplext och utmanade mitt uppdrag är, så jag tycker att det är tråkigt att vara tvåa, sade Angeles Bermudez-Svankvist.

Vad Bermudez-Svankvist kommer att göra nu är ännu inte klart.

– Vi kommer att återkomma med hennes arbetsuppgifter, sade arbetsmarknadsminister Hillevi Engström på dagens presskonferens.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.