Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 10:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/betalningstjanster-slogs-ut-under-90-minuter/

DIN EKONOMI

Betalningstjänster slogs ut under 90 minuter

Under 90 minuter på fredagen gick det inte att betala med kort i Norden. Detta efter ett fel hos leverantören Nets.

Strax efter klockan 17 gick det åter att använda kort.

Det var vid 15.30-tiden som samtliga bankkort drabbades av problem. Problemen påverkade kortinnehavare i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Det var vid 17.30-tiden ännu oklart om också fler länder i Europa drabbats.

– Nu arbetar vi på att undersöka vad felet berodde på, säger Søren Winge, presschef på Nets kopplar samman banker, handlare och konsumenter via ett internationellt nätverk som möjliggör digitala betalningar.

Enligt Søren Winge är det för tidigt att säga hur felet uppstod men Nets kommer nu att undersöka om det kan ha rört sig om en överbelastningsattack:

– Vi undersöker alla möjligheter, så vi tittar också på det. Men nu fungerar åter tjänsterna.

Ämnen i artikeln

Din ekonomi
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt