Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-21 15:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/bildspecial-inget-ar-sa-tomt-nar-det-ar-tomt-som-liseberg/

Attraktionerna på Liseberg har provkörts under året, men inte en enda betalande gäst har fått åka med. 2020 blev ett inställt år för landets nöjesparker.
Attraktionerna på Liseberg har provkörts under året, men inte en enda betalande gäst har fått åka med. 2020 blev ett inställt år för landets nöjesparker. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
EKONOMI

Bildspecial: Inget är så tomt när det är tomt som Liseberg

Inte en enda gäst släpptes in på Liseberg säsongen 2020. Det blev de inställda premiärernas år.

Trots att planteringarna stod i förväntansfull blom i våras grusades hela sommarsäsongen av pandemin. Sedan följde inställd halloween och inställd jul på Liseberg. Och rabatterna sloknade.

En grå vinterkväll släpps DN:s team ensamma in bakom grindarna till den öde nöjesparken.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 7 En grå vinterkväll släpps DN:s team ensamma in bakom grindarna till ett öde Liseberg. Karusellfigurerna vilar på pallar inne under radiobilarnas tak.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 2 av 7 Ett myller av snögubbar skulle välkomna gästerna om det hade blivit någon ”Jul på Liseberg”. Nu står jättefigurerna ensamma med tomma småstensögon innanför den stängda huvudentrén.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 3 av 7 Stora scenen på Liseberg blockeras av gigantiska lårar. Hit kom de, men inte längre. Varken halloween- eller juldekorationerna har packats upp i år.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 4 av 7 När barnen inte kommer till Liseberg står leksakerna staplade utmed väggarna. Många av årets dekorationer har plockats fram i hopp om ändrade villkor, men förberedelserna har alltid tvingats göra halt.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 5 av 7 Ingen åker i Balder. Ingen spelar på leksakshjulet. Det är svårt att hitta något gråare än en nöjespark som tvingats stänga grindarna en hel säsong.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 6 av 7 Några ensamma ljusslingor lyser upp vägen för patrullerande ordningsvakter och enstaka trädgårdsmästare. Dvalan på Lisberg är påtaglig.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 7 av 7 Grå himmel över Liseberg. 2020 blev de inställda premiärernas år för svenska nöjesfält.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen