Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Bitcoin-kurs rasar efter jättestöld

Other: imago/STPP

Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattack där Bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stals från en Hong Kong-baserad handelsplats.

Totalt 119.756 Bitcoins är spårlöst försvunna efter att hackare slagit till mot den digitala handelsplatsen Bitfinex, rapporterar Bloomberg.

All Bitcoinhandel hos Bitfinex har stoppats efter attacken, och banken har nu startat en utredning för att utröna vilka som ligger bakom stölden, samt vilka säkerhetsluckor som utnyttjats för att ta sig in i systemet.

Det nya digitala jättestölden innebär ett hårt slag mot kryptovalutan. Efter nyheten om attacken mot Bitfinex föll Bitcoin-kursen som mest med 20 procent under natten mot onsdag. 

I skrivande stund ligger priset på drygt 540 dollar per Bitcoin, vilket kan jämföras med en prislapp på drygt 600 dollar för ett dygn sedan.

Det är oklart om Bitfinex-användare kommer att få tillbaka sina förlorade pengar.
”Vi kommer att se över alternativen för att hantera kundernas förluster i ett senare skede”, skriver Bitfinex i ett blogginlägg.

Läs även: Bitcoin – revolutionen som kom av sig

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.