Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Bitcoin tappar ännu mer

Värdet på kryptovalutan bitcoin har rasat rejält. Arkivbild.
Värdet på kryptovalutan bitcoin har rasat rejält. Arkivbild. Other: REX/Shutterstock

Raset för kryptovalutan bitcoin fortsätter. Vid lunchtid på onsdagen sjönk kursen till 10.000 dollar på den Luxemburgbaserade handelsplatsen Bitstamp, för att senare röra sig strax över den nivån.

Oro för att Sydkorea och Kina ska sätta stopp för handeln med kryptovalutor ligger bakom nedgången.

Sydkoreas finansminister ska ha sagt i en intervju den här veckan att regeringen fortfarande ser ett förbud som en möjlighet. Parallellt uttalade sig en representant för den kinesiska centralbanken, och sade att myndigheter borde förbjuda all organiserad handel med virtuella valutor.

Bitcoin steg kraftigt under de sista månaderna förra året. För tre månader sedan kostade en bitcoin 5.500 dollar. I mitten december nådde den sin högsta nivå hittills, över 19.000 dollar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.