Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 10:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/bjorn-wahlroos-hade-aldrig-nagra-planer-pa-att-bli-formogen/

EKONOMI

Björn Wahlroos: ”Hade aldrig några planer på att bli förmögen”

Björn Wahlroos är aktuell med sina memoarer. – I England är det närmast en tradition att man skriver ner sina minnen om man levt ett lite mer händelserikt liv, vilket man kan påstå att jag gjort, säger Björn Wahlroos.
Foto: Niklas Meltio

Han var Nordens mäktigaste finansman och styrelseordförande för storbanken Nordea. Nu planerar Björn Wahlroos att gå i pension från finansvärlden.

På familjens privata herrgård i södra Finland berättar han för DN varför han vill rädda klimatet genom att privatisera vatten och luft. Och varför cannabis borde vara lagligt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.