Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 15:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/blasigare-vader-pressar-ned-elpriset/

EKONOMI

Blåsigare väder pressar ned elpriset

Blåsigare väder på ingång sänker elpriset ordentligt. Prissättningen på elbörsen Nordpool, där priserna sätts dagen före, visar ett rejält fall på tisdagen jämfört med måndagen.

TT Text

I elområde 3 och 4, Svealand och Götaland, faller elpriset till 70 öre, från 3:86 kronor per kilowattimme på måndagen. Även i norr är nedgången tydlig efter att legat ovanligt högt den senaste veckan, ner från 2:15 kronor per kWh på måndagen till 68 öre på tisdagen.

Priserna är före elbolagens påslag, elskatt, moms och elnätsavgift.

Ämnen i artikeln

Elpriset
Vindkraft
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt