Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 20:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/blocket-forbjuder-annonser-om-munskydd-och-handsprit/

Ekonomi

Blocket förbjuder annonser om munskydd och handsprit

De som vill köpa handsprit får framöver vända sig till andra plattformar än Blocket.
De som vill köpa handsprit får framöver vända sig till andra plattformar än Blocket. Foto: Claudio Bresciani/TT

Det blir inga fler annonser för munskydd, handsprit och ”liknande produkter” på Blocket. De förbjuds nu på sajten, enligt Expressen.

Bakgrunden är att priserna på produkterna stigit kraftigt när efterfrågan blivit större med anledning av coronaviruset. Det säger sig Blocket vilja motverka.

– På grund av det uppdaterade läget rörande Coronaviruset har vi därför nu tagit beslutet att inte längre tillåta annonser rörande munskydd samt handsprit samt liknande produkter, skriver Blocket i ett pressmeddelande. 

Det är inte första åtgärden Blocket vidtar som är kopplat till viruset. Det är sedan tidigare nämligen förbjudet att lägga ut annonser som innehåller orden ”Corona”, ”Coronavirus” och ”Covid-19” på sajten.

Munskydd och handsprit har varit hett eftertraktade byten efter att spridningen av viruset tagit fart. Ett apotek i centrala Stockholm har tidigare anmälts för att ha sålt 50-pack med munskydd för 900 kronor.

Läs mer: Svenskarnas nya försvar mot viruset – handsprit