Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 10:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/blocket-forbjuder-annonser-om-munskydd-och-handsprit/

EKONOMI

Blocket förbjuder annonser om munskydd och handsprit

De som vill köpa handsprit får framöver vända sig till andra plattformar än Blocket.
De som vill köpa handsprit får framöver vända sig till andra plattformar än Blocket. Foto: Claudio Bresciani/TT

Det blir inga fler annonser för munskydd, handsprit och ”liknande produkter” på Blocket. De förbjuds nu på sajten, enligt Expressen.

Bakgrunden är att priserna på produkterna stigit kraftigt när efterfrågan blivit större med anledning av coronaviruset. Det säger sig Blocket vilja motverka.

– På grund av det uppdaterade läget rörande Coronaviruset har vi därför nu tagit beslutet att inte längre tillåta annonser rörande munskydd samt handsprit samt liknande produkter, skriver Blocket i ett pressmeddelande.

Det är inte första åtgärden Blocket vidtar som är kopplat till viruset. Det är sedan tidigare nämligen förbjudet att lägga ut annonser som innehåller orden ”Corona”, ”Coronavirus” och ”Covid-19” på sajten.

Munskydd och handsprit har varit hett eftertraktade byten efter att spridningen av viruset tagit fart. Ett apotek i centrala Stockholm har tidigare anmälts för att ha sålt 50-pack med munskydd för 900 kronor.

Läs mer: Svenskarnas nya försvar mot viruset – handsprit

Ämnen i artikeln

Blocket
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt