Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/boeing-bromsar-produktionen-efter-ny-storforlust/

Ekonomi

Boeing bromsar produktionen efter ny storförlust

En Boeing 737 Max 7.
En Boeing 737 Max 7. Foto: Zumapress/Mega

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing redovisar en nettoförlust på 2,4 miljarder dollar, motsvarande cirka 21 miljarder kronor, för årets andra kvartal. Motsvarande period i fjol var förlusten ännu större, 2,9 miljarder dollar.

TT Text

Intäkterna störtdök med 25 procent till 11,8 miljarder dollar, cirka 104 miljarder kronor.

Boeing skriver i rapporten att resultatet påverkats betydligt av covid-19 och av problemen för flygplansmodellen 737 Max, som efter två krascher som krävde hundratals människoliv belades med flygförbud i mars i fjol.

I samband med rapporten meddelade Boeing att produktionen av modellerna 777 och 787 ska dras ner. Bolaget bekräftade också att produktionen av den klassiska jumbojeten Boeing 747 ska fasas ut under en tvåårsperiod. Det sista exemplaret kommer att lämna fabriken om cirka två år, skriver AFP.

Läs mer: Allt om händelserna kring Boeing

Ämnen i artikeln

Boeing
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt