Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Bonusslakt på Deutsche Bank

Deutsche Bank sänker sina bonusar för 2015 radikalt sedan det framkommit att nedskrivningar och juridiska kostnader gett en brakförlust för fjolåret, rapporterar Reuters med hänvisning till tre källor med insyn i utvecklingen.

Enligt källorna ska bonuspotten för vissa enheter i banken ha minskats med 25–30 procent.

En källa säger att alla anställda som får betalt utöver kollektivavtal, som investmentbankirer, kommer att känna av nedskärningarna.

Deutsche Bank vill inte kommentera uppgifterna för Reuters.

Banken har under de senaste fem åren betalat ut upp till 40 cent per euro i olika former av bonusprogram.

John Cryan, som tog över som koncernchef för banken i somras, har ovanpå aviserade personalnedskärningar på 9 000 anställda flaggat för att bonusar kan komma att dras ned. Han har även sagt att banktjänstemän överlag är överbetalda.

Deutsche Bank varnade i förra veckan att man räknar med en nettoförlust på 6,7 miljarder euro för 2015. Beskedet tog marknaden på sängen, aktien rasade med 10 procent och analytiker började spekulera i om banken behöver kapitaltillskott för att klara sig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.