Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Borg har klippt av hästsvansen

Finansminister Anders Borgs nya frisyr var den stora snackisen på dagens seminarium som handlade om konjunkturen.
Finansminister Anders Borgs nya frisyr var den stora snackisen på dagens seminarium som handlade om konjunkturen. Foto: TT

När finansminister Anders Borg skulle tala om internationell och svensk konjunktur på Nordea under torsdagsförmiddagen dök han upp utan sin karaktäristiska hästsvans. Händelsen uppmärksammades stort på sociala medier.

"Han kanske har klippt sig för att han ska byta jobb" var exempelvis en av kommentarerna på Twitter. Någon annan frågade sig om den nya frisyren är ännu ett bevis på att Moderaterna är relevanta och ständigt förnyar sig medan en tredje ansåg att nyhetsvärdet i frisyrbytet var tveksamt.

Finansministern själv verkade inte se klippningen som något dramatiskt och hävdar att det inte var något svårt beslut.

–  Jag ville helt enkelt ha kortare hår och då klipper man sig, säger Anders Borg till DN.

Han vill inte vill berätta om han sparat det avklippta håret eller ej.

– Det håller jag för mig själv.

Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson kommenterade på måndagen finansminister Anders Borgs klippning.

– Jag har mitt hår kvar, svarade hon på DN:s fråga om vad hon tyckte om att hennes huvudmotståndare om finansministerposten klippt av sig hästsvansen.

Nyheten uppmärksammades också snabbt av internationella medier. Tidningen Wall Street Journal skrev till exempel: "Twitter goes bananas" och att svenskarna är förstummade över finansminsiterns avklippta hästsvans. Även nyhetsbyrån Reuters uppmärsammade nyheten.

Många bilder på finansministerns bakhuvud lades genast ut på sociala medier. Hur väl åhörarna på Nordea kunde koncentrera sig på Borgs budskap är oklart.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.